Foto: Đorđe Kojadinović / Ringier
Nenad iz Srbije zapalio kuću sa nanom i dedom jer mu nisu htjeli dati novac

Nenad iz Srbije zapalio kuću sa nanom i dedom jer mu nisu htjeli dati novac


Nenad Đ. iz Lazarevca osumnjičen je da je poslije svađe s babom Ljiljanom zapalio pomoćni objekat, nakon čega se požar proširio na krov kuće u kojoj je nesrećna žena živjela sa suprugom.

– Joj, izgorela mi je kuća! Tolike godine sam se mučila… Ovo nije normalno. Zvala sam Hitnu pomoć, ne mogu da maknem. Imala sam kuću, kakvu-takvu, a unuk ju je unakazio, zapalio – požalila se Ljiljana Đ.

Nesrećna žena je ispričala da je njen unuk radio kod komšinice, a onda je došao kod nje i tražio joj novac.

“Živu ću te zapaliti”

– Ja kažem, nemam Nenade, bolesna sam, a on kaže: “Sad ćeš živa izgoreti, živu ću te zapaliti, demone!” Vidim, pali dva-tri puta upaljačem, ja mislim hoće da siđem dole. Počeo je da lupa, vikao je da otvorim vrata, ali ja nisam otvorila, kao da sam neki strah imala – prepričava preplašena Ljiljana.

Prema njenim rečima, tek je onda uslijedio haos.

– Zvao je dedu da izađe napolje, a meni je rekao da ostanem unutra. Dok sam ustala, plamen je već uhvatio vrata. Kako sam izašla ne znam ni sama, i mene je zakačio plamen. Dok su vatrogasci došli, sve je izgorelo. Muž je prvi izašao, ali ja nisam mogla. Nije mogao da me spusti sa kreveta, jer sam teško pokretna. Uzela sam štake i krenula lagano. Već sam se nagutala dima, a inače bolujem od astme i imala sam infarkt – prepričava Ljiljana.

Nenad je, kaže, u tom trenutku pobegao. Vjerovala je da će se vratiti, da će se pokajati, da će uzeti crijevo da gasi vatru, ali to se nije dogodilo. Sagovornica kaže da sa unukom nikada nije imala problema. Jedino je, priznaje, umeo ponekad da popije, ali ni tada, tvrdi, nije bio nasilan. Ona tvrdi da je zamolila komšinicu da Nenadu ne daje alkohol dok radi kod nje.

– Umjesto hrane dala mu je flašu. Bio je mrtav pijan – priznaje baka Ljiljana.

Govoreći dalje o unuku Nenadu kaže da on ne živi sam.

– Živi sa ženom, ona je inače problematična, ona ga je i poslala za pare, a ja sam rekla da nemam. Prije toga je došla da traži pare za mleko. Moj muž joj je dao 200 dinara, pa je otišla nezadovoljna. Poslije toga je došao unuk i deda mu je dao 2.000. Na kraju ga je vjerovatno ona opet poslala, jer joj je sve to bilo malo. Ja nisam imala odakle da mu dam, deda ima penziju 13.000 dinara, živimo od socijalne pomoći. Ja sam im govorila da idu u socijalno da traže pomoć, ali nisu htjeli. Stalno smo im davali para, ali se ona uvijek žalila. Govorila mi je kako ja sebi kupujem pumpicu, a ona nema djetetu za mlijeko. A ja kupim mlijeko, a za pumpicu odem u hitnu pomoć – priča Ljiljana.

Prestravljena žena ne prestaje da se pita gdje će sada da živi. U kući je, kaže, ostala samo jedna prostorija u kojoj može da spava, ali ističe da na njoj nema prozora.

– Sada se plašim Nenada, ne znam šta će da bude kada izađe – iskrena je Ljiljana.

Zapalio drva nakon svađe sa babom

Podsjetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova policijske stanice Lazarevac po nalogu dežurnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva dostavili su krivičnu prijavu podnijeli protiv osumnjičenog N. Đ. zbog postojanja osnovne sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici na štetu svoje babe Lj. Đ. Osumnjičenom se stavlja na teret da je babi uputio prijetnje da će živa izgoreti i da će joj zapaliti kuću, nakon čega je zapalio drva koja su se nalazila ispred kuće u kojoj su u tom trenutku bili oštećeni Lj. Đ. deda M. Đ. Nenad Đ. se na saslušanju u OTJ u Lazarevcu branio ćutanjem.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija