Nenad Nešić: Nastavlja se brukanje BiH na međunarodnom planu

Nastavlja se brukanje BiH na međunarodnom planu, tvrdi predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

“Nakon što su dva člana Predsjedništva BiH odbila da se sretnu sa ministrom Sergejem Lavrovim kao predstavnikom jedne od najvećih svjetskih sila, nakon što je ministarka spoljnih poslova vakcinu koju je razvio Oksford a donirao predsjednik Aleksandar Vučić nazvala vakcinom trećeg svjeta, Šefik DŽaferović demantovao je objavu Benjamina Netanjahua da je BiH podržala vojnu akciju Izraela u pojasu Gaze”, naveo je Nešić.

Kako kaće, svijetu je potreban mir između Izraela i Palestine.

“Mi najbolje znamo koliko su sukobi strašni a suze zauvijek teške. I mi prvi nemamo nijedan razlog da navijamo za bilo koga, nego obavezu da mržnju i sukobe nikada više ne koristimo za unutrašnju politiku. BiH je potrebna ozbiljna spoljna politika i stabilnost usmjerena na privlačenje investicija i ekonomski rast.

Ovako neozbiljni i neodgovorni, raštimovani vlastodršci u koaliciji mržnje nisu u stanju ni naše građane da zadrže ovdje jer nam se mjesta prazne ljudima koji popunjavaju radna mjesta širom svijeta. Misli li gospodin DŽaferović da svoju platu zaslužuje tako što odbija sjesti sa ministrima svjetskih sila i tako što nije u stanju da dogovori zajednički sponjnopolitički stav BiH o bilo kojoj temi?”, navodi Nešić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79