Nenad Nešić predlaže “Formirati komisiju za zdravstvenu njegu Srba u Hagu”

Izražavam saučešće porodici Radoslava Brđanina zbog njegove smrti. U isto vrijeme dijelim ogorčenje cijele Republike Srpske i srpskog naroda zbog načina na koji se postupa prema Srbima zatočenim u Hagu.

To je saopštio predsjednik DNS, Nenad Nešić.

– Cijeli svijet prema njima može imati jedan odnos, ali Republika Srpska mora cijeniti žrtvu koju su podnijeli sa svojim vojnicima i koju podnose i danas – saopštio je Nešić.

Prema njegovim riječima, smrt Radoslava Brđanina je, nažalost, pokazatelj da univerzalna ljudska prava koja garantuje međunarodno pravo izgleda ne važe kada su u pitanju Srbi, širom svijeta zatočeni nakon što su stali na čelo naroda koji je branio svoje pravo na opstanak na vjekovnim ognjištima.

– Republika Srpska mora formirati komisiju za zdravstvenu njegu Srba u Hagu i na drugim mjestima u kojima su zatočeni. Na taj način pokazaćemo našim sunarodnicima da nisu zaboravljeni i pravovremeno alarmirati regionalnu i svjetsku javnost na neadekvatno liječenje i kršenje njihovih ljudskih prava – smatra Nešić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79