Nenad Nešić se prepirao s novinarima: Mi kad sjednemo s Dodikom, onda smo njegovi igrači?

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, obratio se danas javnosti gdje je rekao kako njegova partija neće učestvovati na današnjoj sjednici predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine te rekao da oni poštuju zaključke NSRS, a uslijedila je i prepirka sa novinarima.

“Mi danas nećemo prisustvovati sjednici Parlamenta BiH, poštujući zaključke NSRS. Posebno me brine nedostatak opozicije u Federaciji BiH. Vidimo da i tzv. građanske partije, kao što je SDP, u ovom trenutku podržavaju Bakirovu (Izetbegović) ideologiju, politiku SDA i pitam vas šta je sa glasom razuma koji bi trebala biti opozicija u Federaciji BiH“, rekao je Nešić u svome obraćanju.

Komentarišući primanje plata iako ne dolaze na sjednice, Nešić je istakao da će podnijeti račune građanima koji glasaju za njih na izborima u oktobru 2022. godine, te da ako ne zaslužuju te plate, kako je kazao, vjerovatno će ih građani kazniti.

“Što se tiče grantova koji su trebali da se dodijele Republici Srpskoj, to je trebao podržati član Predsjedništva i SDS, DNS i PDP bi sigurno to podržali jer je to interes RS, a u skladu je sa zaključcima NSRS i pozivam Dodika da vodi računa o zaključcima NSRS i da se u skladu toga i ponaša na sjednicama Predsjedništva“, komentarisao je.

Ponovio je da ga u ovom trenutku “brine da u Federaciji BiH, u bošnjačkom političkom korpusu, ne postoji opozicija”.

“Mi kad sjednemo s Dodikom, onda smo Dodikovi igrači“, kazao je Nešić.

“Da ja sjednem s Dodikom rekli biste vidite Nešić je Dodikov čovjek. Želim reći da nisam čuo nikoga iz opozicije danas da nije dobro da se održava sjednica bez predstavnika iz RS. Glas razuma iz opozicije u FBiH nisam čuo“, poručio je.

Nakon toga je uslijedila prepirka s novinarima:

Novinari: Možda opozicija štiti interese države? Nešić – I ja kad ne učestvujem u Parlamentu BiH, štitim interese RS.

“Meni je preča RS“, dodao je Nešić.

“Zašto vi nas napadate“, kazao je.

“Opozicija iz FBiH trebala bi da bude solidarna s nama i da pozove na normalnost. Mi to nismo čuli iz opozicije u FBiH“, rekao je između ostalog Nešić.

Pogledajte video na ovom linku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79