Nenad Periš ne gubi nadu: “Nadam se da ću zagriliti svog Mateja”

Navršilo se pet mjeseci od kako je mladić iz Splita, Matej Periš, nestao u Beogradu za vrijeme novogodišnjih praznika.

“Hiljadu puta sam prošao kroz tu kobnu noć. Razmišljao šta se dogodilo. Ali svaki put kada dođem do kraja postavim sebi pitanja na koja nemam odgovor i to me opet vrati na početak priče… Na to da nemam odgovor što se dogodilo Mateju”, rekao je za srbijanske medije Nenad Periš, otac nestalog Mateja.

Nenad se i dalje nada da će zagrliti svog sina, a kako kaže stalno je u vezi s policijom koja provjerava sve nove informacije.

“Mnogo ljudi se zainteresovalo za slučaj, na društvenim mrežama nastalo je mnogo grupa. Šalju snimke, informacije. Ja svaki dan imam neke aktivnosti koje se tiču potrage, ali i dalje nemam odgovor na ono što nas sve brine. Bitno je da još postoji potraga za njim i da se radi na tome da Mateja nađu”, kaže Nenad.

Matejev otac bio je u Beogradu 75 dana, a onda se vratio u Split. Kaže kako ništa više nije kao prije, on nije isti.

“Živim prosječno. Nekako funkcioniram. Idem na posao, bavim se aktivnostima kojima sam se bavio i ranije. Naravno, to nije ni približno kako je bilo tada. Ne uživam ni približno u tome kao nekada, ali se trudim biti uključen u sve i da budem koristan svojoj porodici. Da budem Nenad Periš. Bez obzira na to što osmjeha nema. Živim, radim… Mučno mi je, ali moram naprijed. Moram živjeti s time da ne znam gdje je Matej”, objašnjava Periš.

Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra i potraga za njim i dalje traje, prenose 24sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79