Nenad Periš: Nikad nisam rekao da je na snimku na kojoj neko pliva moj sin

I dalje traje velika potraga za Matejem Perišem iz Splita.

On je posljednji put viđen u ranim jutarnjim satima na Staru godinu. Tu je večer s prijateljima bio u noćnom klubu i u jednom trenutku je nestao.

Do danas nije nađen.

U međuvremenu se pojavilo više snimaka. Na nekoliko snimaka vidi se mladić kako trči ulicama Beograda te zaustavlja taksi koji ga ne prima. Nenad Periš, otac nestalog Mateja, kazao je da je na tim snimkama njegov sin.

Postoji još jedan snimak na kojem se vidi netko kako pliva u Savi. Slobodna Dalmacija objavila je poslijepodne kako im je otac potvrdio da je i na toj snimci njegov sin.

Kaže da je njegov sin na snimkama na kojima mladić trči

Nenad Periš za Index je sad to demantirao. Potvrdio je da je mladić koji trči ulicama zaista njegov sin, ali kaže da nikad nije kazao da je on na snimku na kojoj nepoznata osoba pliva u Savi.
– Ne znam što je Slobodna (Dalmacija, op.a.) objavila, ali nije na svim snimkama koje su se pojavile Matej. Uz snimke na kojima je on se dovode u vezu i neke koje nemaju nikakve veze s Matejem i ne znam zašto se to radi.

Ja za snimku na kojoj neko pliva u Savi nikada nisam rekao da je na njoj Matej. Uopće ne vjerujem da je to snimak od te večeri. Ja sam se interesirao jer me to zanimalo koja je temperatura vode bila te večeri i bila je pet stepeni. Ja sam vaterpolist, cijeli život sam u vodi i nema šanse da tako plivate na temperaturi od pet stepeni ni u ronilačkom odijelu, kamoli bez – kazao je za Nenad Periš za Index.

Bitno je da istraga ide u svom smjeru i da se Matej pronađe

– Na snimcima na kojima trči i zaustavlja taksi je moj Matej, to vam mogu potvrditi. Dalje ne želim to više komentirati.

Treba prepustiti policiji da odradi svoje jer se na ovakav način, ubacivanjem i nekih drugih snimki, samo otežava potraga. Ti policajci moraju se probiti kroz šumu snimaka, sve to pregledati, takve stvari im sigurno ne pomažu. Još jednom želim iskazati veliku zahvalu MUP-u Srbije, mislim da vrlo profesionalno rade svoj posao – rekao je.

– Imam nebrojeno poziva medija, ali ja u ovoj priči nisam bitan. Bitno je da istraga ide u svom smjeru i da se Matej pronađe – dodaje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79