Neobičan incident u Makarskoj: Pas s obale doplivao do muškarca i ugrizao ga za ruku

Neobičan incident dogodio se jučer ujutro u Makarskoj. Naime, dok je ronio nedaleko od obale, muškarca je ugrizao pas i pri tome mu nanio lakše tjelesne povrede.

Kako prenosi portal Makarska danas, iz splitske policije su potvrdili kako se incident dogodio te da je pas s obale doplivao do muškarca i ugrizao ga za ruku.

“Prema izjavi muškarca, vlasnik psa se nalazio na obali i izvinio mu se, nakon čega se udaljio s psom. Muškarcu je utvrđena lakša tjelesna povreda. Za sada nije utvrđen identitet vlasnika psa te policijski službenici provode kriminalističko istraživanje”, saopćili su iz PU Splitsko-dalmatinske županije.

Prema pisanju novinara, 55-godišnji muškarac kojeg je pas povrijedio inače ne živi u Makarskoj, ali je ovih dana boravio u ovom dalmatinskom gradu kod rodbine.

“Vlasnik je šetao psa, a plivač se nalazio 10-15 metara od obale te je ronio s maskom gledajući u dno. Kako nam je kazao, odjednom mu je nešto skočilo na noge. On se okrenuo i licem u lice našao s psom koji je pokušao da mu dođe do glave. On se branio i zadobio tri ugriza na rukama”, ispričali su članovi porodice 55-godišnjeg muškarca

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79