Nepoznat uzrok smrti: Tijelo migranta pronađeno u nedovršenoj kući

Beživotno tijelo migranta pronađeno je jutros u nedovršenom stambenom objektu u naselju Stari grad, Opština Velika Kladuša, a policija još utvrđuje okolnosti pod kojima je nastupila njegova smrt.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša, a kako nezvanično saznaju Nezavisne, pretpostavlja se kako je u pitanju prirodna smrt, međutim konačni odgovor na to pitanje biće poznat nakon što se obavi obdukcija.

Inače, pomenuti objekat je u proteklim godinama mjesto gdje se okupljaju i borave migranti koji dolaze na područje Velike Kladuše, uprkos tome što ih je policija u nekoliko navrata deložirala s ovoga mjesta.

U proteklih nekoliko dana policija USK i Služba za poslove sa strancima pojačale su aktivnosti oko kontrole boravka ilegalnih migranata u gradskim područjima Bihaća i Velike Kladuše.

Kako bi ove aktivnosti bile što efikasnije, osigurano je specijalizovano vozilo koje je opremljeno neophodnom elektronskom opremom koja omogućava da se pristupi svim bazama podataka o migrantima koji dolaze na područje Bosne i Hercegovine.

Prije nekoliko dana provedene su aktivnosti na četiri lokacije u Bihaću gdje su oni ilegalno boravili, te je tom prilikom više od 250 migranata izmješteno iz grada u prihvatni kamp Lipa, gdje je obavljen medicinski pregled i njihova registracija.

Tokom ovih aktivnosti pronađen je i veći broj maloljetnika bez pratnje o čemu je odmah obaviješten Centar za socijalni rad u Bihaću radi pokretanja procedura njihovog daljeg zbrinjavanja.

Najavljeno je kako će se ove aktivnosti provoditi kontinuirano u narednom periodu kako bi se pokušao smanjiti pritisak migranata na urbana područja. Prema procjenama policije USK, trenutno se na području ovog kantona nalazi oko 4.500 migranata, od čega je njih 2.100 smješteno u pet prihvatnih centara, dok su ostali bez smještaja.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79