Nepoznata naprava pronađena ispred zgrade Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu

Nepoznata naprava postavljena je u naposrednoj blizini vozila Sudske policije Federacije BiH i uz zgradu Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu.

Službenici sudske policije Federacije BiH – Odjeljenja sudske policije u Kantonu Sarajevo su sinoć oko 23 sata u ulici Šenoina pronašli nepoznatu napravu koja svojim izgledom asocira na eksplozivno sredstvo u obliku ručne bombe, piše Klix.

“Predmetna naprava je pronađena u neposrednoj blizini službenih vozila Sudske policije Federacije BiH koja su parkirana na parking prostoru ispred zgrade Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu, i to na mjestu kojim prolaze građani koji su je mogli i vidjeti, te su odmah poduzete mjere i radnje sa ciljem osiguranja lica mjesta događaja, evakuisanja rizičnog područja i dokumentovanja događaja”, saopćeno je iz Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine.

O navedenom događaju je odmah obavještenja Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo čiji pripadnici KDZ tima su izašli na mjesto događaja i u skladu sa uputama dežurnog tužitelja Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uklonili nepoznatu napravu radi vještačenja i poduzimanja daljnjih potrebnih mjera i radnji.

“Sa ciljem spriječavanja eventualnih neželjenih događaja i posljedica tokom noći je izvršen i KDZ pregled svih službenih vozila Sudske policije Federacije BiH i pravosudnih institucija parkiranih na navedenom parking prostoru, kao i vanjskog dijela zgrade Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu”, zaključuje se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79