Nepoznata osoba postavila prisluškivače u Parlament BiH?

Nakon što su radnici nepoznate firme ušli u zgradu Parlamentarne skupštine BiH za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora i mijenjali opremu u parlamentarnim salama, a da pri tome nisu imali saglasnost Sekretarijata te institucije, održana je danas sjednica Kolegija Sekretarijata s jednom tačkom dnevnog reda.

Sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine BiH Kenan Vehabović za “Avaz” je kazao kako su na sjednici donesena dva zaključka.

– Prvi zaključak se odnosi na to da ćemo proslijediti potrebne informacije Agenciji za istragu i zaštitu da u sklopu svojih nadležnosti ispitaju ovaj slučaj, a drugi je da ćemo tražiti od OSA-e da, u svojim nadležnostima, urade pregled prostorija te provjere da nisu postavljeni kakvi uređaji za prisluškivanje – kazao je Vehabović.

Ističe da je dobio nezvaničnu informaciju da je direktor Službe za zajedničke poslove institucije BiH Dragan Šojić dozvolio da se uđe u prostorije, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments