Nepregledna kolona ljudi: Klanjana dženaza supružnicima Bećić, stradalima u saobraćajnoj nesreći kod Olova

Ispred Islamskog centra u Banovićima danas je klanjana dženaza supružnicima Aziri (54) i Kazaferu (60) Bećiću, Banovićanima stradalim u Olovu.

Supružnici su smrtno stradali u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 31. decembra prošle godine na putu iz Banovića prema Sarajevu.

Bol i tišina zbog tragičnog gubitka ”odjekuju” danima, a danas se rijeka ljudi slila ispred Islamskog centra kako bi klanjali dženazu. Nepregledna kolona rodbine, prijatelja, komšija, kolega, saradnika i poznanika krenula je prema mjesnom mezarju u Bećićima, gdje će biti obavljen ukop.

Dan sahrane, 3. januar 2020. godine, u Banovićima je proglašen danom žalosti.

Profesor dr. Kazafer Bećić bio je istaknuti društveno-politički radnik, univerzitetski profesor i menadžer, a tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu bio je komandant Drugog bataljona 119. Muslimanske brdske brigade.

Sa suprugom Azirom je smrtno stradao prilikom sudara auta kojim je upravljao i cisterne. Iza stradalih je neutješna ostala kćerka Zerina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79