Neredi u Vučjaku: Četiri osobe povrijeđene, zapaljen lovački dom

Četiri lica zadobila su lakše tjelesne povrede u sukobu veće grupe migranata u prihvatnom centru “Vučjak” kod Bihaća, izjavio je Srni portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Prema njegovim riječima, policija je prijavu o sukobu dobila u 11.00 sati, nakon čega je izašla na mjesto događaja.

“Najmanje 10 migranata učestvovalo je u ovom fizičkom obračunu, pri čemu su četvorica zadobila lakše tjelesne povrede, koje su kod svih nanesene hladnim oružjem, odnosno nožem”, rekao je Šiljdedić.

Masovna tuča u Vučjaku između Pakistanaca i Afganistanaca, trojica ranjena nožem

Portparol MUP-a USK precizirao je da je riječ o sukobu dvije grupe pakistanskih i avganistanskih državljana, pri čemu su povrijeđeni Avganistanci, kojima je pružena pomoć u medicinskim ustanovama.

“Slobode su lišena četvorica državljana Pakistana i nad njima se sprovodi kriminalistička obrada zbog sumnje da su počinili krivično djelo nanošenje lakih tjelesnih povreda”, dodao je Šiljdedić.

On je naveo da je jutros zapaljen lovački dom u rejonu Plješevice, 20-ak kilometara od Bihaća i nedaleko od granice sa Hrvatskom, te da se pretpostavlja da su požar izazvali migranti, prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79