Nerma Smajlagić pod istragom: “Uzela iz blagajne 800.000 KM. Obećala je da će vratiti sve do 1. marta”

Podsjetimo da je Oslobođenje prošlog mjeseca pisalo da je Smajlagić, uposlenica KPZ-a i povjerenica Sindikalne podružnice ove institucije, osumnjičena da je pronevjerila navodno oko 800.000 KM

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona otvorilo je istragu protiv Nerme Smajlagić, osumnjičene za pronevjeru novca iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica. Ovo je za Oslobođenje potvrđeno u Tužilaštvu ZDK-a, gdje su, navodeći inicijale osumnjičene, kazali da je postupajući tužitelj nedavno donio naredbu i o provođenju finansijske istrage.
Godišnji odmor

– Predmet koji se odnosi na navodnu pronevjeru novca iz KPZ-a Zenica je u fazi istrage. U navedenom predmetu poduzimaju se odgovarajuće mjere i radnje radi prikupljanja dokaza, a u cilju donošenja konačne tužilačke odluke, pojasnili su u Tužilaštvu ZDK-a.

Nerma Smajlagić pronevjerila 800.000 KM iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica

Podsjetimo da je Oslobođenje prošlog mjeseca pisalo da je Smajlagić, uposlenica KPZ-a i povjerenica Sindikalne podružnice ove institucije, osumnjičena da je pronevjerila navodno oko 800.000 KM?!

– Ona je priznala da je zloupotrijebila kasu i da je pronevjerila određenu sumu novca, ali nije mogla reći o kojem iznosu se radi. Samo je rekla da ima porodičnih problema. S obzirom na to da je imala neiskorištenih dana godišnjeg odmora, izdao sam joj rješenje o godišnjem odmoru.

Ona je dala pisanu izjavu da će uzeti novac vratiti do 1. marta, a nakon što proda dvije kuće koje posjeduje. Smajlagić je vodila i blagajnu Zavoda, odnosno depozite osuđenika, ali taj novac nije dirala, kazao je tada za naš list čelnik KPZ-a Zenica Redžo Kahrić.

Uprkos našem insistiranju da nam kažu da li su upoznati sa nestankom novca, zbog čega je tolika suma uopće bila u ovoj instituciji a ne u banci, te po kojim propisima je čuvan, iz Ministarstva pravde Federacije Bosne i Hercegovine odgovore nikada nismo dobili?!
(Ne)ispunjeno obećanje

Nepoznanica je i to da li je Smajlagić ispunila obećanje koje je pisano dala o tome da će do 1. marta 2023. izmiriti iznos koji nedostaje i to tako što će prodati dvije kuće u Banjoj Luci piše Oslobođenje

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79