Nermin je iz zatvora pobjegao zbog ljubavi, nedavno se oženio, sad će morati u samicu

Zatvorenik Nermin Ademović pobjegao je tokom jučerašnjeg dana iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica, a pronađen je rano jutros u Sarajevu. Razlog njegovog bijega, kako je rekao direktor KPZ Zenica Redžo Kahrić, vjerovatno je ljubav.

Nermin Ademović je zbog dobrog ponašanja radio u zatvorskom restoranu, a direktor KPZ Zenica Redžo Kahrić je ispričao kako se desio njegov bijeg.

– On je bio konobar u našem zatvorskom restoranu i jučer je zajedno s još jednim osuđenikom, koji je kuhar, radio noćnu smjenu. Sjedili su u bašti, a kuhar je otišao da usluži državnog službenika. Za to vrijeme je on iz bašte preskočio ogradu i otišao na lokalni zenički put. Nakon toga je uslijedila potraga i kada ga nismo pronašli, obavijestili smo policiju. Nakon toga smo obavijestili i Graničnu policiju i sve prelaze – rekao je za N1 direktor KPZ Zenica.

Po njegovom saznanju, ovaj zatvorenik je pobjegao zbog ljubavi.

– U pitanju je ljubav i sad će ga ljubav koštati. Jedna od njegovih sestara nam je rekla da se on tokom slobodnog vikenda oženio – kazao je.

Ademović je osuđen na 16 godina, a 11 godina je već bio u zatvoru. Bio je izuzetan osuđenik te prihvatao sve pravilnike kućnog reda zbog čega je i prebačen u bolji paviljon. U vanjskom paviljonu je, kako je rekao Kahrić, bio je od 2018. godine. Kao konobar je dugo vremena radio u zatvorskom restoranu.

Ograda zatvorskog restorana nije visoka, do tri metra je visine, i ovaj zatvor ima 120 osuđenika koji se nalaze u vanjskom paviljonu, koji takođe mogu pobjeći iz ovoga zatvora, ali to je tako i omogućeno jer zatvorenici koji pređu u taj paviljon, pređu zbog dobrog ponašanja, a nakon psihološke opservacije i odluke direktora zatvora.

Kahrić je rekao i da je patrola zeničke policije već u Sarajevu i da ga trebaju preuzeti te vratiti u Zenicu.

– Sada će uslijediti krivična prijava protiv njega, disciplinski postupak i Ademović mora snositi posljedice za svoja djela. Uslijedit će mu sada 20 dana samice i izgubit će ono što je dobio jer je 11 godina bio dobar – izjavio je Kahrić za N1.

Direktor zeničkog zatvora je kazao i da su svi osuđenici kivni na njega te je poručio da je Ademović bio dobar radnik i da mu je žao što je ovo uradio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79