Nermin Nikšić otvorio karte: “Ako budem kandidat, ja ću biti kandidat svih! Podržava će me Fahro!”

– Ovo može završiti samo sa sankcijama. Promašen je stav da ima prostora za razgovor i da nije vrijeme za sankcije. Bio bih presretan da pravosudne institucije u BiH mogu funkcionisati! Nažalost, to nije tako!

Senad: Jesi li kandidat za Predsjedništvo BiH ispred Trojke?

Nikšić: Ne znam jesam li kandidat ispred Trojke! Čast je da se skupi šest-sedam stranaka koje bi podržale moju kandidaturu! Neću rušiti bilo kakve projekte. Ako dođe do toga – o tome ćemo pričati kad dođe vrijeme; sad branimo državu! Ako budem kandidat, ja ću biti kandidat svih! Nije Konaković uslovio da Trojka mora podržati Nikšića! Ako kandidat Trojke bude Nikšić, podržava ga Fahro!

SDP odlučuje: Da li će kandidat za Predsjedništvo BiH biti Nermin Nikšić?

Ovo je jedna od tema o kojoj se večeras govorilo na Face TV sa gostom Centralnog dnevnika, predsjednikom SDP-a BiH Nerminom Nikšićem. A tema za razgovor bilo je puno…

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji, Nikšić je između ostaloga rekao:

– Evropska komisija je ta koja odlučuje o sankcijama. Pokušavamo da djelujemo sistematično. Ovo može završiti samo sa sankcijama. Promašen je stav da ima prostora za razgovor i da nije vrijeme za sankcije.

Bio bih presretan da pravosudne institucije u BiH mogu funkcionisati! Nažalost, to nije tako! Jedino Međunarodna zajednica ima mogućnost sankcija. Neka to primjenjuju. Čoviću sada udovoljavaju. Imat ću poseban razgovor sa reisom u četiri oka.

Imam mu nešto reći. Ne mogu da vjerujem da neka politička partija potpisuje bilo šta sa vjerskom zajednicom.

Pogledajte šta sve posjeduje Nermin Nikšić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79