Nermin Šehović glavni kandidat za komesara ZDK-a

Vladi ZDK predložen za komesara Uprave policije MUP-a ZDK je dr. Nermin Šehović.

Stišava se bura oko izbora pocijskog komesara u ZDK nakon što je Nezavisni odbor za imenovanje policijskog komesara Uprave policije MUP ZDK danas obavio intervju sa prijavljenim kandidatima za komesara MUP-a ZDK, kojom prilikom je Odbor ministru MUP-a ZDK dostavio prijedlog od dva kandidata.

Kako Hayat.ba nezvanično saznaje, a kako je javnost i očekivala najbolje rangirani kandidat za policijskog komesara prema jednoglasnom prijedlogu Neovisnog odbora je dr. Nermin Šehovic šef Detasmana ZDK Federalne uprave policije a pored Šehovića kako nalazu procedure Vladi ZDK je predložen i drugi kandidat Rusmir Šišić aktuelni šef Odsjeka za privredni kriminal MUP ZDK.

Prema dosadašnjoj percepciji javnosti Šehović je kandidat struke, želja policajaca, građana i interes šire vladajuće stranačke većine u Vladi ZDK te najbolje rješenje za aktuelno stanje u MUP ZDK, dok se Šišić vezuje da je kandidat bliži u proceduri za imenovanje policijskog komesara pored navedenih kandidata aplikaciju su podnijeli policijski službenici MUP ZDK Admir Gazic, Adis Imamović, Vahidin Topalović te Hidajet Krehmić uposlenik Granične policije BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79