Nermin Šehović jedan od kandidata za novog policijskog komesara Zeničko-dobojskog kantona

Federalni inspektor koji je sačinio izvještaj o propustima u slučaju “Dženan Memić” Nermin Šehović jedan je od kandidata za policijskog komesara Zeničko-dobojskog kantona, potvrđeno je za Klix.ba.

Šehović je doktor pravnih nauka i ekspert u oblasti krivičnog prava, federalni inspektor i šef detasmana Zenica, koji je tokom svoje karijere završio više domaćih i međunarodnih obuka visokog nivoa, među kojima je i FBI obuka.

U razgovoru za Klix.ba je potvrdio da je predao svoju prijavu za ovu funkciju.

“Predao sam prijavu kako bi svoje sposobnosti dao na raspolaganje građanima Zeničko-dobojskog kantona, a o tome ko će biti policijski komesar odlučit će drugi”, kazao je Šehović te svim kandidatima zaželio sreću u poslu.

Nezvanično, iza prijave Šehovića stoji i Amabsada SAD-a i OHR koji podržavaju njegovu prijavu za poziciju policijskog komesara Zeničko-dobojskog kantona. Aktuelnu funkciju v.d. obavlja Adis Imamović, a ko će naslijediti penzionisanog komesara Semira Šuta još nije poznato.

Za poziciju policijskog komesara prijavilo se pet kandidata i to: aktuelni načelnik PU Zenica Admir Gazić, komandir PU Kakanj Vahidin Topalović, aktuelni šef odsjeka za privredni kriminal i korupciju Rusmir Šišić, načelnik Sektora uniformisane policije Adis Imamović te Nermin Šehović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79