NES o hapšenju Hadžibajrića: Pozivamo policijske i pravosudne organe da rasvijetle ovaj slučaj do kraja

Povodom jučerašnje akcije MUP-a Kantona Sarajevo u kojoj je priveden i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, oglasili su se iz Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NESBiH).

“Kao legalisti, vjerujemo da su profesionalnost i nezavisnost policijskih i pravosudnih organa temelj svakog demokratskog društva, pa i bosanskohercegovačkog.

Napominjemo da se mora poštovati i presumpcija nevinosti, odnosno da niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno. Istovremeno, oštro se protivimo svakim eventualno politički motiviranim akcijama i selektivnom provođenju pravde.

Pravda mora biti jednaka za sve, zbog čega pozivamo policijske i pravosudne organe da svoj posao urade profesionalno i rasvijetle ovaj slučaj do kraja, poštujući pritom sva demokratska načela”, navedeno je iz NESBiH.

Podsjetimo, u akciji kodnog naziva “Start” lišeni su slobode načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, njegov sin Seid Hadžibajrić, sekretarka Općine Alma Destanović, poduzetnik Elmedin Karišik i drugi.

Navedene aktivnosti preduzete su zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizirani kriminal” i “Pranje novca”, propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, i krivična djela “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”, “Pranje novca” i “Primanje dara i drugih oblika koristi”, propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79