Nesavjesni vozači i dalje parkiraju automobile u traci koja je otvorena za saobraćaj

Iako je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izmijenilo tok odvijanja saobraćaja u ulici Reisa Džemaludina Čauševića, nesavjesni vozači ne poštuju saobraćajni znak i parkiraju se u krajnjoj lijevoj traci iako je ona otvorena za saobraćaj.

Iz resornog ministarstva navode kako su ovakvu odluku donijeli radi rasterećenja saobraćajnih gužvi koje su primjećene u posljednje vrijeme u ulicama Mis Irbina i Reisa Džemaludina Čauševića.

“Shodno navedenom, a na osnovu Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, vozač ne smije da zaustavi ili parkira vozilo na mjestu na kojem bi ono ugrožavalo bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju, ili predstavljalo smetnju za normalno odvijanje saobraćaja ili kretanje pješaka, te za svako postupanje suprotno od navedenog propisane su adekvatne sankcije koje u okviru svojih utvrđenih nadležnosti izriče MUP KS”, napominju iz ovog ministarstva.

Ekipa Novinske agencije Patria jutros je zabilježila gužve na ovoj lokaciji i uvjerila se da lijeva traka i dalje služi za parkiranje vozila. Iako je samo nekoliko metara dalje Uprava policije MUP KS iznenađuje da jutros nije bilo nijednog policajca koji bi sankcionisano nesavjesne vozače.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79