Nešić Dodiku rekao zbogom: Zbog direktorske fotelje pukla ljubav DNS-a i SNSD-a

Demokratski narodni savez raskinuo je koaliciju sa SNSD-om Milorada Dodika.

Ovo je saopćio predsjednik DNS-a Nenad Nešić nakon sjednice Predsjedništva te stranke, koja je održana u Banjoj Luci.

DNS je raskinuo koaliciju sa SNSD-om na svim nivoima. Nešić je rekao da DNS raskida i koalicioni sporazum koji je napravljen sa SNSD-om za lokalne izbore.

– Predsjedništvo DNS-a je obavezalo zastupnike ove stranke u Zastupničkom domu PSBiH da istupi iz kluba zatupnika u kojem je do sada djelovao i da ubuduće djeluje u skladu sa odlukama organa stranke, štiteći interese Republike Srpske i srpskog naroda. Klub zastupnika DNS-a u NSRS ubuduće će djelovati, također, u skladu sa odlukama predsjednika i Predsjedništva stranke po svakom pitanju. Također se obavezuje i delegat u Domu naroda FBiH da istupi iz dosadašnje koalicije sa SNSD-om i da ubuduće djeluje na osnovu odluka organa stranke u interesu srpskog naroda – poručio je Nešić.

Predsjedništvo DNS-a obavezalo je gradske i općinske odbore da do 21. oktobra do 15 sati dostave prijedlog budućeg koalicionog djelovanja u svakoj lokalnoj zajednici na ovogodišnjim lokalnim izborima, o čemu će konačnu i obavezujuću odluku donijeti Predsjedništvo DNS-a.

Do pucanja koalicije između DNS-a i SNSD-a došlo je nakon odluke rukovodstva SNSD-a, koji su i najviši zvaničnici Republike Srpske, da “natjeraju” Nešića da podnese ostavku na mjesto v.d. direktora Puteva RS.

SNSD je i ranije po svom nahođenju smjenjivao kadrove DNS-a što su ovi do sada prešutno prelazili preko toga.

Nešić je u prethodnom periodu, koji je nedavno i izabran za predsjednika DNS-a u više navrata javno rekao da DNS hoće da bude partner a ne nečiji privjesak u koaliciji. DNS je u koaliciji sa SNSD-om i SP Petra Đokića od 2006. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79