Nešić izvrijeđao sudiju Albanca; Naša stranka: To više govori o tebi neko o sudiji

Nešić izvrijeđao sudiju Albanca; Naša stranka: To više govori o tebi neko o sudiji


Povodom izjave Nenada Nešića u kojoj kaže da je poniženje što u Ustavnom sudu sjedi sudija koji je albanske nacionalnosti reagovala je Naša stranka.

“Nešićev napad na Ustavni sud BiH zbog nacionalne pripadnosti jednog od njegovih sudija spada u najgori izraz šovinizma koji se može čuti na bh. političkoj sceni. Njegov napad ništa ne govori o albanskom sudiji, ali govori o Nešićevoj prizemnosti, neobrazovanosti i primitivizmu kojima se, da stvar bude gora, Nešić ponosi.

Iskazivanjem netrpeljivosti prema albanskom sudiji zbog njegovog nacionalnog porijekla, Nešić želi razbuktati mržnju među građanima RS prema Ustavnom sudu i Bosni i Hercegovini i time im skrenuti pažnju sa provalije u koju ih gura vlast tog entiteta.

U svakom slučaju, Nešićeva izjava još je jedan razlog zašto su nam potrebne strane sudije.

Podsjetimo, Nešić je rekao kako je poniženje da nam sude albanske sudije.

“Republika Srpska i cijeli srpski narod ne priznaje Ustavni sud Bosne i Hercegovine dok se iz njega ne isključe stranci i dok se ne steknu uslovi da on bude kompletan i u njega se vrate predstavnici našeg naroda”, poručio je Nešić.

“U toku je još jedan talas pritisaka određenih globalnih centara moći koji žele zaustaviti pozitivne trendove u BiH. Naravno, meta im je ponovo Republika Srpska. I bez obzira na to što imamo demokratsko pravo na različitosti, Republika Srpska mora biti iznad svih nas. U nju su ugrađeni životi desetina hiljada ljudi i ta žrtva nas obavezuje da bar ponekad zastanemo i promislimo o momentu u kojem se nešto dešava”, naveo je Nešić.

On je naveo da je generalni sekretar PDP Nenad Vuković “izrazio zadovoljstvo” zbog odluke Ustavnog suda, a da ta odluka samo potvrđuje pritiske i zloupotrebe Ustavnog suda u funkciji štete ka Republici Srpskoj.

“Gospodin Vuković je, nadam se nesvjesno, ugrozio bezbjednost i stabilnost Republike Srpske. Neprijatelji Republike Srpske organizovali su ovu suštinski nebitnu odluku kao mamac da vide postoji li neko spreman da za malo vlasti ugrozi srpsko jedinstvo. Ukoliko cijeli PDP stane iza ove izjave, potvrdili bi svoju spremnost na tako nešto. Samim tim i spremnost da pristanu na sud albanskih sudija i zakone bavarskih turista. Tako bi svoju sudbinu umjesto u ruke srpskog naroda dobrovoljno predali u ruke Christiana Schmidta i politika koje nasrću na Republiku Srpsku. Nisam siguran da bi i tako postali vlast, ali sam potpuno uvjeren da bi tako nestali sa političke scene kao najgori izdajnici”, zaključio je Nešić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija