Nešić: Kakve se sahranje priviđaju Miloradu Dodiku? Ne treba da se plaši…

“Da su Srbi devedesetih prihvatili ideje koje je zastupao Milorad Dodik Republike Srpske ne bi ni bilo i zato je vrhunac Dodikove bezobzirnosti govoriti danas o njenoj sahrani”, poručio je putem saopštenja Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

On smatra da je izjednačavati nacionalni interes Srba sa interesom svoje partije vrhunac neodgovornosti.

“Ponovo u predizbornu godinu SNSD ulazi djeleći srpski narod u pokušaju da se u političkoj utakmici kao lopta šutira ono što je iznad svega, svetinja kojoj svi služimo – Republika Srpska. Dodik ponovo pokušava da stavi znak jednakosti između Republike Srpske i SNSD”, poručio je Nešić.

“Kakve se to sahrane priviđaju Miloradu Dodiku? Zašto je prva asocijacija na izbore i moguće promjene nešto toliko ružno kao pogreb? Nema potrebe da se plašite promjena koje dolaze a posebno da ih izjednačavate sa smrću. Znam da je mnogima nezamislivo odvajanje od automobila i prostranih kabineta ali nema potrebe to gledati kao sahranu”, navodi se u saopštenju lidera DNS-a.

Promjene su Republici Srpskoj neophodne zato što se zadužuje po najvećim kamatama u regionu, zato što se zadužuje da bi vraćala pristigle dugove, zato što odlazi ogroman broj ljudi i mjesta nam se prazne, zato što je vrijednim privrednicima država nesposobna i preskupa a poštenom narodu plata mala – navodi se između ostalog.

“Zato bi Predsjednik SNSD ovako trebao da se obraća svojoj predsjednici, premijeru, ministrima i Vladi a ne narodu i njegovoj opoziciji”, izjavio je Nešić.

Nešić je rekao da član Predsjedništva iz reda srpskog naroda ovakve riječi nikada ne bi smio da koristi.

“Njegova funkcija je da nas spaja, a ne da nas djeli. Zato podvlačim još jednom: Milorade Dodik, nijedan političar, ni ti pa ni ja, nema pravo da bilo kojem Srbinu umanjuje ljubav prema Republici Srpskoj”, rekao je.

“Niste vi iz SNSD jedini koji je vole. Vole je i vaši birači, vole je i naši, vole je i oni koji ne glasaju. Ona je iznad svih nas, preskupo plaćena krvlju i patnjom našeg naroda i naših boraca. To je najskuplja riječ Milorade, i ako već nemaš namjeru da nas oko nje ujedinjuješ ili za to nisi sposoban, onda Republici Srpskoj pomozi tako što ćeš nas riješiti onih koji su odgovorni što se polako utvrđujemo na mjestu najsiromašnijeg društva u Evropi”, poručuje Nešić.

Na koncu saopštenja navodi se da “zato što smo u ovakvom stanju i zato što sebi dajete toliko za pravo, neće promjene biti ničija sahrana nego vaskrsnuće RS”.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79