Nešić odgovorio Salkiću: O vama je sve rekla nana Fata Orlović kada vas je istjerala iz kuće

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić reagirao je povodom tvita potpredsjednika RS Ramiza Salkića da će ”srušiti svaki simbol srpske agresije i represije i da će poput crkve u Konjević-Polju proći svi koji negiraju BiH”.

Kazao je da “niko ne ruši Bosnu i Hercegovinu i ne jača Republiku Srpsku kao govor mržnje i prijetnje potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića koji su upućeni srpskom narodu”

– Gospodine Salkiću, mislim da je Vama najteže sa samim sobom, noseći toliko mržnje u sebi. Prije svega, trebalo bi da pročitate Dejtonski mirovni sporazum u kojem se daje jasna i precizna kvalifikacija rata ‘90-tih kao ”tragičnog građanskog sukoba”. Svaka kvalifikacija mimo tog je antidejtonska i rušilačka, te najviše štete nanosi onima koji je iznose.

Vaše najveće žrtve su upravo oni za koje se tobože borite. Dok vi živite u Tuzli, masnu platu primate u Palati predsjednika Republike Srpske, dotle vaši sunarodnici u cijeloj BiH jedva preživljavaju i po vakcine idu u vama lično mrsku Republiku Srbiju – kazao je Nešić.

Naveo je da je o Salkiću sve rekla nana Fata Orlović.

– O vama je, gospodine Salkiću, sve rekla upravo nana Fata Orlović kada vas je istjerala iz kuće. I vjerujem da o vama isto misli, da ste samo manipulator, svaki čestit Bošnjak koji zbog takvih poput vas sanja da se dograbi Njemačke. Više od 300.000 iseljenih Bošnjaka iz Federacije BiH u posljednjih sedam godina rezultat su politike vas i vaše partije!

Zaposlili ste, kao što ste obećavali, ne 100.000 ljudi nego 300.000, ali u Njemačkoj i Austriji.

I na kraju, gospodine Salkiću, što prije shvatite da se na mržnji ne gradi budućnost, biće bolje za vas. Mržnja ruši, ne gradi. A Republike Srpske će biti dokle je srpskog naroda, jer ona je garant našeg opstanka pred ljudima poput vas. Zato ćemo je čuvati kao zjenicu oka svog, i to je činjenica s kojom ćete živjeti – navodi Nešić u saopćenju.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79