Nešić već dvije sedmice kupuje glasove – cijena glasa 100 KM

Slobodan Vasković je na svom blogu iznio šokantne informacije. Njegov post prenosimo u cijelosti.

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, počeo je kupovati glasove na području Istočnog Sarajeva, potvrdilo mi je nekoliko građana kojima su Nešićevi dileri ponudili novac.

2.

Glas se plaća sto (100) KM, a, prema riječima mojih sagovornika, isplata je u dva dijela.

3.

“Ukoliko pristaneš odmah ti isplate 50 KM, a ti im daš svoj JMBG, adresu stanovanja i broj telefona”, pojašnjavaju način kupovine.

Dodaju da je za dodatnih 50 KM obećano da će biti isplaćeni nakon glasanja.

4.

Kupovina glasova odvija se nesmetano, iako policija sve zna o tome, ali ne reaguju.

5.

Činjenica je da ovim aktom Nešić čini nekoliko teških krivičnih djela – nezakoniti izborni inženjering, uzimanjem ličnih podataka građana i isplata novcem iz “crnih fondova”, koji je opljačkao iz JP “Putevi RS”, ali i iz drugih kriminalnih poslova kojimka se bavi.

6.

Moji sagovornici tvrde da za svaku opštinu istočnog Sarajeva Nešić ima povjerenika koji, preko vojske dilera, idu po firmama, od kuće do kuće i nude novac za glasove.

7.

Ono što je iznenađenje jeste da broj dosad kupljenih glasova nije ni približan onom koji je sociopata, gnagster i politička hulja Nešić očekivao.

8.

Ono što nije iznenađenje jeste da glasove pokušava kupuje javno, bez ikakvog straha od policije i nadležnih Tužilaštava, koja su u funkciji kriminala i kriminalaca, a ne sprečavanja devijantnih radnji krađe izbora na ovaj način.

9.

Da je drugačije, Nešić i njegovi dileri već bi odgovarali i bili zatvoreni, jer su za kupovinu glasova već prijavljeni nakon izbora 2018. godine.

10.

O tome svjedoči upravo jedan od Nešićevih dilera i favorita Marko Kubatlija, predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Pale, u video klipu, snimljenom i emitovanom na you tube 06.10. 2018. godine.

 

11.

Video klip potvrđuje da su glasove kupovali i 2014. godine, ali “institucije” nisu djelovale. Zna se i zašto – Nešićev “keš” radi posao!

12.

Sipa je tada tragala za Kubatlijom, koji se krio, ali na kraju ništa nije urađeno zbog toga što je pravosuđe pod političkom kontrolom i što Nešić redovno Potkiva Milana Tegeltiju.

Upravo zbog toga je i moguće da dripci i  šibicari poput Kubatlije, ali i Nešića dobiju značajne funkcije, koje koriste za tešku pljačku građana.

13.

Snimak na kojem se dogovora kupovina glasova za izbore 2018. bitan je, jer se pominje  i narodni poslanik Aleksandar Glavaš, koji je, kao i Kubatlija, dio Nešićeve kriminalne bande.

14.

Tu je i neizostavni Mladen Lučić, odbornik DNS-a u opštini Istočna Ilidža i suvlasnik firme “Legend” (zajedno sa Nešićem i Glavašem), preko koje su opljačkana milionska sredstva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79