Nesreća kod Zenice: Autobusom povrijedio pješakinju

U zeničkom naselju Gradišće došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je teško povrijeđena pješakinja K. G. (61) iz Zenice, saznaje “Avaz“.

Prema zvaničnim informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), u nesreći su učestvovali autobus i pješakinja.

⁃ U nesreći su učestvovali autobus “Zenicatransa”, kojim je upravljao B. J. iz Zenice, i pješakinja. Povrijeđena pješakinja je vozilom hitne pomoći prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica – kaže dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK.

Nakon opservacije, ljekari zeničke bolnice povrijeđenoj su konstatirali teške tjelesne povrede u vidu prijeloma potkoljenice.

Do nesreće je došlo kada je nesretna Zeničanka izašla iz autobusa, nakon čega je vozač krenuo autobusom i tom prilikom joj zadnjom gumom nanio teške povrede noge.

Prema saznanjima “Avaza”, odmah nakon opservacije na Odjelu urgentnog bloka, povrijeđena Zeničanka operirana je na Odjelu traumatologije zeničke bolnice.

Na licu mjesta obavljen je uviđaj, kojim će biti utvrđene okolnosti nesreće, a sa cjelokupnim slučajem upoznat je i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK.

 

Crna hronika / Foto Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79