Nesreća na testnoj vožnji reli vožnje u Hrvatskoj: Irski vozač na mjestu poginuo

Tokom održavanja trening vožnje uoči reli natjecanja WRC Croatia Rally, došlo je do slijetanja vozila s ceste oko 12.40 sati na lokalnoj cesti 2201 u Loboru kod Zlatara.

Vozač je prednjim lijevim krajem udario u drveni stub i na mjestu preminuo, dok je suvozač prošao bez ozljeda, javlja PU krapinsko-zagorska.

Portal Zagorje International neslužbeno doznaje kako je smrtno nastradao irski vozač Craig Breen.

Policijska istraga još uvijek je u toku.

Nesreće su svakodnevica u životu profesionalnih vozača relija. Nažalost, jedna takva na lokalnoj cesti kraj Lobora u Hrvatskom zagorju uzela je život poznatom irskom vozaču Craigu Breenu na testiranju za WRC Croatia Rally. Imao je 33 godine.

Njegov Hyundai i20 Rally1 sletio je s ceste i zabio se u drveni stup u četvrtak oko podneva. Breen je poginuo na mjestu, a suvozač James Fulton izvukao se bez ozljeda.

Breen i Fulton prije samo 12 dana imali su ozbiljnu prometnu nesreću na raliju Casinos Do Algarve u Portugalu na makadamskoj cesti. Izgubili su kontrolu u jednom zavoju, prevrnuli se nekoliko puta i udarili u brdo.

Tad su pukom srećom prošli bez ozljeda i oni i gledatelji kojih je na tom mjestu bilo nekoliko desetaka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79