Nesreća u vrtiću: Vaspitačica djetetu priklještila prst vratima, pokrenut disciplinski postupak

Sekretarijat za obrazovanje Grada Beograda saopštio je da su u slučaju povređivanja djeteta u vrtiću “Oblačak” preduzete sve potrebne mjere.

U objektu “Oblačak” u sastavu PU “Zvezdara” 20. aprila došlo je do povrede djeteta tako što je vaspitačica spletom okolnosti, slučajno zatvorila vrata terase i tom prilikom mu povrijedila palac desne ruke, saopštili su iz Sekretarijata.

– Istog trenutka djetetu je ukazana prva pomoć od strane sestre na preventivno-zdravstvenoj zaštiti i pozvan Zavod za hitnu medicinsku pomoć, gdje je dežurni ljekar savjetovao da se dijete odmah u pratnji roditelja odvede na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj. Dijete je u pratnji roditelja i dvije medicinske sestre PU ‘Zvezdara’ odvedeno u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj ulici a nakon pregleda procjenjeno je da je neophodno da se uradi hirurška intervencija djelimično posječenog dijela jagodice prsta – navodi se u saopštenju.

Istog dana je pokrenut disciplinski postupak, a vaspitačica je suspendovana do njegovog okončanja, kako se navodi, prenosi N1.

– Tokom postupka utvrdiće se sve okolnosti i preduzeti zakonom propisane mjere a biće sproveden i inspekcijski nadzor od strane gradske Prosvjetne inspekcije – navodi se u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79