Nestaju zalihe izvoda iz matične knjige rođenih

Nestaju zalihe izvoda iz matične knjige rođenih


Grad Mostar obavijestio je građane i korisnike usluga Centra za usluge građanima, područnih i mjesnih ureda da su na samom kraju zaliha izvoda iz matične knjige rođenih. S obzirom na nemogućnost nabavke, Grad Mostar ih trenutno nabavlja od Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH.

Zbog navedenih poteškoća, Grad Mostar predlaže prelazno rješenje kako bi olakšao situaciju i omogućio građanima ostvarivanje svojih prava u postupcima gdje je potreban izvod iz matične knjige rođenih. Kako bi se ublažio problem, predlaže se da osobe koje već posjeduju izvod iz matične knjige rođenih kopiraju, ovjere i koriste kopiju prema svojim potrebama, zadržavajući original kod sebe.

Građane koji nemaju izvod iz matične knjige rođenih, a potrebno im je u svrhu ostvarivanja određenih prava, Grad Mostar savjetuje da zatraže i dobiju “Uvjerenje o podacima iz matične knjige rođenih”. Ovo uvjerenje sadrži sve podatke iz izvoda iz matične knjige rođenih i ima snagu javne isprave.

Grad Mostar apelira na državne organe, škole, visokoškolske ustanove i druge institucije koje raspisuju konkurse, oglase i pozive da uzmu u obzir trenutnu situaciju vezanu uz nedostatak obrazaca izvoda iz matične knjige rođenih.

Grad Mostar moli građane za razumijevanje zbog nastale situacije i radi na pronalaženju rješenja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija