Nestala Indira Klempić za CH: “Ne znam majko što ovo praviš, očito ti je krivo što je meni dobro?”

Sarajevska policija istražuje nestanak 19-godišnje Indire Klempić, a o svemu su obaviješteni tri mjeseca nakon što je djevojka otišla od kuće.

Naime, 23. decembra Policijskoj upravi Novi Grad njena majka Sanela Jahić prijavila je nestanak te je priložila njenu fotografiju i detaljan opis.

Oglasila se “nestala” Indira Klempić: Želim da kažem da moja majka to sve izmišlja i da sam ja živa i zdrava i da se nalazim u azilu u Francuskoj

“Nestala” Indira Klempić oglasila se za portal Crna-Hronika i poslala poruku svojoj majci koja je nakon 3 mjeseca prijavila nestanak svoje kćerke.

“Dobar dan, ja sam Indira Klempić. Ja bih da demantujem moju majku koja je prijavila moj nestanak. Navodno nestanak. Ja sam u Francuskoj u azilu. Onog dana kada sam napustila Bosnu, ja se sa svojom majkom čujem svaki dan. Ne znam majko što ovo praviš, očito je tebi krivo što je meni dobro, ne kontam? Sve znaš da sam u azilu i da imam primanja. Sve znaš i opet to radiš? Ne mogu da te shvatim, šta želiš da postigneš sa ovim” – izjavila je Indira Klempić za portal Crna-Hronika.

U prilogu su i fotografije razgovora između Indire i njene majke Senade

Da bi potvrdila svoju priču, Indira nam je poslala i svoj bh. pasoš.

“Sa majkom se čujem svaki dan. Tj do dana kada je prijavila moj nestanak. Ja ovdje imam o države smještaj i primanja. Također nalazim se sa još nekim našim građanima iz BiH i Srbije. Iskreno dobro nam je. Čekamo da nam odobre školovaje jer nisam završila srednju školu, a krivac tome je osoba koja je prijavila moj nestanak.”

Imaš li momka ili neku osobu koja ti pomaže u Francuskoj?

“Sad nemam nikoga, niti mi je potrebno, a u smještaju nas ima puno iz BiH, tako da se svi brinemo međusobno. Zajednički se pomažemo. Sve i da imam nekoga ne mogu biti sa njim jer u ovom mještaju su osobe koje su prijavljene za azil. Ja sam se čula sa svojim ocem i zamolila ga da nešto poduzme. I on kaže da je zvao policiju, gdje su mu rekli da mora komunicirati sa majkom. Nažalost on tu ženu mrzi i ne želi komunicirati s njom.” – izjavila je Indira za portal Crna-Hronika.

Indira Klempić zatražila azil u Francuskoj, policija tvrdi da je potraga još aktivna

Tragom inforamacije pitali smo MUP KS da li je o ovom slučaju otvorena istraga.

– Aktivna je potraga i dalje. Dakle, traži se djevojka čiji je nestanak prijavljen – potvrdili su iz Uprave sarajevske policije.

Detaljan opis

Kako nezvanično saznajemo policija istražuje da li se iza ovog slučaja krije neko ozbiljno krivično djelo poput trgovine ljudima.

Podsjećamo da se Klemšić udaljila iz mjesta stanovanja u ulici u ulici Sulejmana ef. Musića, općina Novi Grad Sarajevo u septembur ove godine prenosi Avaz.

Prema opisu sa zvanične stranice MUP-a KS visoka je 170 centimetara, smeđih očiju, mršavije tjelesne građe i urednih zuba. Lice joj je okruglo, kosa crna, a čelo visoko. Prema izjavi majke, prilikom odlaska Indira je bila odjevena u bijelu tuniku do koljena, crne helanke i crne patike.

Iz policije napominju da je u slučaju bilo kakvih korisnih saznanja koja bi mogla pomoći u pronalasku nestale osobe, potrebno obavijestiti PS Novi Grad Sarajevo na brojeve telefona : 033 474 000, 033 451 211, 033 246 198, Operativni centar Uprave policije MUP-a KS na broj 122 ili najbližu policijsku stanicu

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79