Nestalo struje: U Domu zdravlja propale vakcine, obustavljena imunizacija

Određene količine “Sputnjik V” cjepiva kojima su trebale biti recijepljene osobe starije od 65 godina u Domu zdravlja u Prijedoru zbog nestanka struje su propale i ne smiju biti upotrijebljene.

Naime kako je potvrdio Slobodan Javor, v.d. direktora Doma zdravlja Prijedor, u ovom gradu je privremeno obustavljeno davanje druge komponente cjepiva “Sputnjik V” zbog nestanka električne energije, u više navrata, koje je dovelo do prekida hladnog lanca cjepiva, pišu Nezavisne

“Došlo je do poremećaja u temperaturi u zamrzivaču u odnosu na temperaturu koja je predviđena za čuvanje cjepiva”, rekao je Javor na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Dodao je da je svakodnevno u komunikaciji sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS, kao i sa direktorom Instituta za javno zdravstvo RS, da ljudi imaju razumijevanja prema veličini grada Prijedora i da će se po lokalnim zajednicama ravnomjerno raspoređivati količine cjepiva koje pristižu u Republiku Srpsku.

“Nastoje nam osigurati što više cjepiva kako bismo mi mogli u što kraće vrijeme cijepiti odnosno recijepiti ljude”, kazao je Javor.

Milica Otković, načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor, kazala je da su cjepiva koje su jučer ujutro dane građanima potpuno sigurne i bile su u režimu hladnog lanca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79