Nesuđena svekrva maloljetnice koja je oteta u Banjaluci: Znaš da ćemo doći po bebu, platit ćemo graničaru 400 eura

Naime, maloljetnica i njena beba su još prošle godine deportovane iz BiH sa zabranom ulaska u trajanju od godinu dana

– Čim te vrate u Srbiju znaš da ćemo doći po bebu i vratiti je nazad, graničnom policajcu ćemo platiti 400 evra i prolazimo bez problema, ovim riječima obratila se maloljetnoj državljanki Srbije i žrtvi brutalne otmice u Banjaluci njena nesuđena svekrva M.Z. iz Banjaluke.

Slučaj otmice maloljetne majke u Banjaluci otvorio je brojna pitanja, među kojima je i ono na koji način se preko državne granice ilegalno prebacuju bebe.

Naime, maloljetnica i njena beba su još prošle godine deportovane iz BiH sa zabranom ulaska u trajanju od godinu dana.
Otmica

Međutim, zabrana ulaska u BiH očigledno nije spriječila maloljetnu državljanku Srbije da se s bebom ponovo vrati u Banjaluku, a nakon riječi njene nesuđene svekrve, sada je jasno i kako je to urađeno.

Postavlja se pitanje da li će nakon svega odreagovati nadležne agencije na nivou BiH, kako bi sve bilo rasvijetljeno u potpunosti.

Ovaj slučaj sigurno ne bi ni bio otkriven, niti bi se znalo za ilegalni povratak majke i bebe u Banjaluku, da maloljetnicu prošle sedmice nisu pokušali oteti članovi jedne banjalučke porodice.

– Ovakve stvari godinama prolaze ispod radara bezbjednosnih agencija, a mirnoća kojom se M.Z. obratila maloljetnoj majci samo ide u prilog tome da su kanali krijumčarenja toliko sigurni da niko ne strepi da će biti otkriven, ispričao je izvor iz bezbjednosnih agencija BiH.
Istražiti slučaj

Darko Trifunović, stručnjak za bezbjednost, ističe da slučaj treba istražiti i da se sve može vrlo lako provjeriti uvidom u bezbjednosne kamere na graničnim prelazima kako bi se utvrdilo da li granični policajci učestvuju u krijumčarenju ljudi. Međutim, Trifunović sumnja da se iza svega krije drugačija priča.

– Sklon sam da vjerujem da je ovdje možda namjerno rečeno jedno kako bi se prikrila prava ruta kojom ide krijumčarski lanac, a to je preko rijeke Drine, izjavio je Trifunović, piše portal Srpskainfo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79