Nesuđeni ministar iz BiH vrijeđao i fizički napao uposlenicu

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Mlađena Božovića, bivšeg direktora Fonda za povratak u BiH, zbog krivičnog djela nasilničkog ponašanja.

On se tereti da se 14. maja 2015. godine u prostorijama Fonda za povratak u BiH, nakon kraće prepirke, obratio povišenim tonom uposlenici I. L., koja je obavljala funkciju tehničke sekretarke u Fondu i u tom momentu je kopirala dokumentaciju.

“Šta to radiš glupačo jedna, daj mi odmah tu dokumentaciju”, rekao je tada Božović.

Nakon što je I. L. odbila predati dokumentaciju, rekavši da samo radi svoj posao, optuženi je nastavio da viče te otrgnuo iz njenih ruku dio dokumentacije, tražeći joj da preda ostatak.

Zatim ju je zgrabio rukama za ramena i grubo odgurnuo prema stolicama i stolovima koje su se nalazile u kancelariji, usljed čega je ona pala preko stolica.

Kada je krenula da izađe iz prostorije, uhvatio ju je za lijevu nadlakticu ruke okrećući lijevo-desno, a potom vrteći u krug, pri čemu je I. L. zadobila lake tjelesne povrede.

Podsjetimo, Irina Lovrić je kao uposlenica tužila Božovića, tadašnjeg direktora Fonda za povratak BiH, za mobing, fizički napad i korupciju.

Božović je kasnije bio kandidat za Ministra za ljudska prava i izbjeglice u aktuelnom sazivu Vijeća ministara, ali na tu funkciju ipak nije izabran.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79