Nesvakidašnji slučaj u Hrvatskoj: U tek kupljenoj kući našao pušku, minobacač, eksploziv i streljivo

U Petrinji, u Hrvatskoj, novi vlasnik kuće je čisteći je pronašao automatsku pušku, eksploziv i streljivo, a među oružjem je bio i ručni bacač granata te pola kilograma plastičnog eksploziva, izvijestila je Sisačko-moslavačka policija, prenosi Hina.

Kako navode, u sklopu kampanje “Manje oružja, manje tragedija”, policija je pozvala građane da predaju sve vrste ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija.

– Pozivamo sve one koji još negdje u svojim kućama čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske stanice kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenih povrijeda. Stručno osposobljeni policijski službenici će na siguran način preuzeti oružje – izvijestili su iz policije.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79