Neugodno iznenađenje: Litar goriva od jutros skuplji i za pet pfeninga u BiH

Novo neugodno iznenađenje dočekalo je vozače u Bosni i Hercegovini. Cijena litre goriva jutros je skuplja i za pet pfeniga u odnosu na jučer.

Za litru dizela u Sarajevu na nekim pumpama potrebno je izdvojiti i 3.36 KM. Cijena litre za “Super 98” je skočila na 3.26 KM.

Jednako nepovoljna je i situacija po vozače u Banjaluci. Litra je i u gradu na Vrbasu takođe skuplja za pet pfeniga. Uprkos ranijim najavama distributera da do novog rasta cijena ne bi trebalo doći, litra dizela na pumpama u Banjaluci sada iznosi i do 3.19 KM.

Litra je u Republici Srpskoj, prvi put nakon nekoliko sedmica, porasla prošle sedmice 26. aprila. Posljednje pojeftinjenje desilo se 20. marta i cijena je od tada mirovala, a zanimljivo je da je, do prije nekoliko dana gorivo u Federaciji Bosne i Hercegovine za nekoliko pfeniga bilo jeftinije u odnosu na Republiku Srpsku, piše N1.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79