Neven Stanišić, koji je je ubijen u napadu u SAD, porijeklom iz BiH

Ameriku je potresla vijest o pucnjavi u gradiću Bolder, u Koloradu,u kojoj je deset osoba izgubilo život – među njima i mladi Srbin Neven Stanišić. Neven i još devet osoba iz Boldera, poginulo je tom prilikom.

Povodom ovog nemilog događaja, “Blic” je kontaktirao oca Radovana Petrovića, sveštenika crkve Sv. Jovana Krstitelja, čiji je ubijeni mladić bio parohijan.

Otac Radovan je rekao da je cijela srpska zajednica u Koloradu, a i šire, šokirana onim što se desilo u supermarketu u Bolderu.

“Iako vijest o ovoj tragediji nije još doprla do svih naših parohijana, ljudi su šokirani. Zovu, izjavljuju saučešće…”, kaže otac Radovan.

Za tragično nastradalog Nevena i njegovu porodicu otac Radovan ima samo reči hvale:

“Bio je divan momak. Dobar čovjek, dobar radnik, iz porodice koja je čestita i požrtvovana. Oni su skrhani ovim što se desilo.

Otac Radovan dodaje kako je porodica Stanišić, inače porijeklom iz BIH, a u SAD su emigrirali devedesetih godina.

“Stanišići su rodom iz centralne Bosne, odnosno Republike Srpske. Poslije rata, oni su došli u SAD, gdje se Neven rodio. Odlično su se snašli, kao i skoro svi naši ljudi.

Po svoj prilici Neven je ubijen prvi
Otac Radovan je rekao da je kobnog dana, Neven žurio na drugi posao koji je radio i da je prije toga, svratio u supermarket.

“Bio je dobar radnik i bavio se održavanjem mašina. Tek je završio jedan posao i onda je odmah otišao na drugi, ali nažalost na njega nikada nije stigao”, kaže on.

Iako je istraga u toku, po svemu sudeći, Neven je bio prva žrtva pomahnitalog ubice.

“Policija još vrši istragu, ali po svoj prilici, Neven je bio prva žrtva. Upucan je na parkingu supermarketa, kraj svog auta, pre nego što je ubica ušao u sam supermarket i počeo da puca po ljudima”, reako je otac Radovan za “Blic”.

  Prošle zime ste imali tešku prehladu? Možda ste preležali koronavirus

Ubica nije bio poznat u gradu
Otac Radovan, za kraj, kaže da niko nije znao ubicu, Ahmad Al Alavi Al Isa kao problematičnog.

“Niko nije mogao da predvidi ovu tragediju. Ubicu niko nije poznavao. Jedino što se za njega zna je iz Sirije, odnosno da su mu roditelji iz Sirije”, kaže.

Rvač i ljubitelj borilačkih vještina
Ahmad Al Alavi Al Isa, kao i mnogi počinioci masovnih pucnjava u SAD, nije odranije bio poznat policiji.

Naprotiv, bio je poznat kao dobar sportista i kao neko koga čeka budućnost u IT sektoru.

Živio je u Arvadi u Koloradu, i poznat je kao bivši rvač iz školskog tima srednje škole Arvada Vest, koju je pohađao i gdje je diplomirao 2018. godine.

Ahmad je studirao je na Metropolitan Stejt Univerzitetu u Denveru a počeo je da pohađa koledž za računarski inženjering.

Pored kompjutera, imao je strast prema borilačkim vještinama – MMA, UFC i džijudžicu i često je postavljao postove i komentare o ovim vještinama na društvenim mrežama.

Al Isa je napad izvršio sa specijalno modifikovanim automatskim pištoljom.

U pucnjavi sa policijom, ranjen u nogu a odmah zatim i uhapšen. Po izlasku iz bolnice, čega ga odlazak u zatvor, gdje će ćekati suđenje po više tačaka optužnice.

Razlog zašto se odlučio za napad na kupce supermarketa, uključujući i Nevena Stanišića, još nije poznat, ali policija ne isključuje ni mogućnost da se radi o terorističkom napadu.

Podsjetimo, u ovom napadu je ubijeno 10 osoba – Neven Stanišić (23), Deni Strong (20); Riki Olds (25); Tralona Bartkovijak (49 godina); Suzan Fontana (59); Teri Lejker (51); Кevin Mahonej (61); Linn Mareji (62) i Džodi Voters (65).


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79