Neviđena bruka: Kanton Sarajevo organizovao koncert, Općina Ilidža ga zabranila

Manifestacija Dani Kantona Sarajevo 2024. održat će se od 2. do 9. maja, a publika će biti u prilici da prati mnoštvo zanimljivih sadržaja za građane, od rock koncerata, predstava za djecu, promocija knjiga i izložbi posvećenih antifašističkim stripovima itd. na različitim lokacijama širom Kantona Sarajevo. Ulaz na sve programe je besplatan.

Poznati sarajevski klupski bend Anchi & The Moondogs održat će koncerte u nekoliko sarajevskih općina.

Raspored nastupa: Centralni trg Ilidža, 6. 05. u 20 sati, Vanjska scena Kulturno sportski centar Ilijaš, 07.05. u 20 sati, zatim dvorana Kino Bosna, 08. 05, u 20 sati, te Vanjska scena Kulturno sportskog centra Vogošća, 09. 05. u 20 sati.

I baš današnji koncert koji je trebao biti održan na Centralnom trgu Ilidža je otkazan i to zbog bizarnog razloga.

Nadležne institucije Općine Ilidža zatražili su dodatne dozvole za održavanje istog. Pošto organizator (Vlada Kantona Sarajevo) nije tražila odobrenje od Općine Ilidža, isto nisu dobili, muzičarima je naređeno da postavljenu binu razmontiraju, da manifestaciju otkažu i da publiku pošalju kućama.

Cijeli događaj popratio je i MUP Kantona Sarajevo.

Ko ima veću vlast u Sarajevu, Vlada Kantona Sarajevo ili Općina kao i općinski načelnik?

Bilo kako bilo, ovo je neviđena bruka.

Gdje možete očekivati manifestacije pod organizatorskom palicom Vlade Kantona Sarajevo pročitajte ovdje. Kada dođete na manifestaciju, nemojte biti iznenađeni da ista bude otkazana.

Podsjećamo Anchi & The Moondogs Bend postoji od 2006. godine, izvode obrade poznatih domaćih i inostranih hitova, a 2011. godine izdali su i prvi album sa autorskim pjesmama pod nazivom „Tragovi prošlosti“. Publiku očekuje izvrsna zabava, obzirom da sastav čine izuzetno dobri muzičari koji iza sebe imaju mnogo realiziovanih projekata u nekoliko poznatih i priznatih grupa u zemlji i regiji. Radi se o višedecenijskom uspješnom druženju sa instrumentima. Njihov opus pokriva različite žanrove, od popa, rocka, countryja, blues obrada hitova, do ex-yu hitova. U okviru ove mini-turneje bend će promovirati i novu autorsku pjesmu pod nazivom “Good Dude”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79