Neviđena provokacija: Sa zastavama Republike Srpske i Srbije vozili kroz Tuzlu!

U Tuzli je danas na Brčanskoj Malti iskorištena svadba za provokaciju.

Naime, kako saznajemo od našeg čitatelja na nekoliko automobila koji su bili dio svadbene kolone bile su istaknute zastave Srbije i Republike Srpske, piše Tuzlanski.

Na jednom automobilu zastava Srbije je bila postavljena preko krova dok je iz drugog bila izbačena zastava Republike Srpske na barjaku kroz prozor automobila.

Nije neuobičajeno da se na svatovima često viore zastave država gdje se svabe i održavaju kao znak patriotizma prema zemlji.

Međutim ukoliko je svadba u drugoj džavi ovisno odakle je mlada odnosno mladoženja onda je običaj istaknuti zastave obje te države što ovdje prema svjedočenju našeg čitatelja nije bio slučaj.

‘Razviti zastavu Srbije i Republike Srpske na Brčanskoj Malti gdje je započela odbrana Tuzle 15. maja 1992. godine je ništa drugo već čista provokacija’ – kaže naš čitatelj.

Kako navodi naš čitatelj zastave Srbije bile su postavljene na više automobila svadbene povorke. Nije poznato da li su Službenici MUP-a TK upoznati s ovim događajem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79