Nevjerovatna izjava Vučića da odbrani prijatelja: Nije imao 10 tona kokaina, nego tonu marihuane

Predrag Koluvija, kojeg pravosuđe Republike Srbije tereti proizvodnju i prometovanje velikih količina marihuane, branit će se sa slobode, a u njegovu odbranu stao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Slučaj uzgoja marihuane na poljoprivrednom imanju “Jovanjica” uzdrmao je Srbiju, a za “Jovanjicu” se govorilo da je najveća plantaža marihuane u Evropi.

Opozicija i dobar dio javnosti i medija u Srbiji sumnjiče vlast na čelu sa Vučićem da su znali za proizvodnju marihuane te da su učestvovali u tome. Koluviju na sudu brani advokat Vladimir Đukanović, zastupnik Vučićeve stranke u Skupštini Srbije i predsjednik Odbora za pravosuđe u Skupštini.

Sam Vučić je posljednjim izjavama na neki način abolirao Koluviju.

– Nije imao 10 tona kokaina ili nešto slično već, kako sam razumio, tonu marihuane koju je pola okruženja, Nijemci i ostali, legalizovali.

Što on također negira da je imao uopće, ali nije ni važno čak da je i imao. Dvije godine da provedete u pritvoru za tako nešto… Očigledno se neko plašio za nešto što bi mogao da čuje – rekao je Vučić.

Mediji u Srbiji pak tvrde kako je u slučaj “Jovanjica” umiješan brat predsjednika Srbije Andrej Vučić te da je Aleksandar Vučić sada prisiljen da brani osumnjičenog za proizvodnju i promet droge.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79