Nevjerovatna situacija: Ukrajinci tvrde da ispunjavaju sve uslove da se kod njih održi Eurosong

Tkačenko Aleksandar, ukrajinski ministar kulture, naveo je da ova zemlja ispunjava sve uslove da se u njoj održi naredni Eurosong.

Podsjećamo, Evropska radiodifuzna unija (EBU) u svom zvaničnom saopćenju objasnila je kako se takmičenje sljedeće godine, unatoč pobjedi Ukrajine, neće održati u toj zemlji. Ovo muzičko takmičenje bi se trebalo održati u Velikoj Britaniji.

“Ukrajina se ne slaže s ovom odlukom. Nismo imali mogućnost diskutovati o drugim opcijama. Vjerujemo da imamo razloge zbog kojih bi trebali nastaviti s pregovorima kako bismo došli do rješenja kojim će biti zadovoljne obje strane”, napisao je Tkačenko na Twitteru.

Dalje je dodao da je Ukrajina pobjednica ovogodišnjeg Eurosonga i da ispunjava sve uslove odobrenje održavanja idućeg Eurosonga. Navodno ispunjavaju sigurnosne standarde i imaju nekoliko dvorana u kojima bi se takmičenje moglo održati.

“Održavanje Eurosonga 2023. godine u Ukrajini bi bio jasan znak da nas svijet podržava. Zahtijevat ćemo promjenu odluke jer vjerujemo da možemo ispuniti sve uslove i to smo nekoliko puta naglasili Evropskoj radiodifuznoj uniji”, dodao je.

Saopćenje su, pored Tkačenka, potpisali i: Psiuk Oleh (iz Kalush Orchestra), Jamala (pobjednica Eurosonga 2016.), Ruslana (pobjednica Eurosonga 2004.), Černotitski Mikola (predsjednik Upracvnog odbora javnog servisa Ukrajine).

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79