Nevjerovatno: Došli zaprašiti komarce – mještani im izbušili gume

 

Nesvakidašnji incident dogodio se na otoku Istu u Dalmaciji u noći s 28. na 29. jula, kada su zaposlenici Dezinskecije stigli kako bi obavili adulticidnu dezinsekciju, odnosno zaprašivanje komaraca ULV metodom, prema ranije utvrđenom rasporedu.

Nekoliko mještana, koji smatraju kako je zaprašivanje štetno za ljudsko zdravlje, probušili su gume i išarali automobil koji je trebao oprašivati komarce.

“Ista skupina mještana, ponukana teorijama zavjera, spriječila je oprašivanje i prošle godine kada su oprašivače gađali kamenjima. Nisu se poduzele nikakve mjere kako bi se incident ove godine spriječio. Štoviše, policija je bila privezana na Istu i ništa nije poduzela”, tvrde očevici događaja za 057info.hr.

Incident su potvrdili i u riječkoj Dezinsekciji, koja ima ugovor o zaprašivanju na području Grada Zadra. Kažu da napada na zaposlenike nije bilo, ali je pričinjena manja šteta na automobilu

“Automobili su onesposobljeni pa nismo mogli obaviti zaprašivanje. Žao nam je što je došlo do takve situacije, moramo reći da su prigovori o štetnosti za ljude potpuno neutemeljeni. Koriste se isključivo preparati za tu namjenu, puno studija potvrdilo je da nemaju utjecaj na čovjeka”, rekla je jutros Anamaria Trbović iz Dezinsekcije.

Iz PU zadarske kažu da su policajci po saznanju o događaju izašli na teren i obavili uviđaj te se poduzimaju radnje oko utvrđivanja počinitelja događaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79