Nevjerovatno šta rade u TOŠK Tešnju: Igrač im se povrijedio, ostavili ga bez hrane i novca

Abubakara Safiyanu, napadača TOŠK-a iz Tešnja, zadesile su velike nedaće od dolaska u klub koji se takmiči u Prvoj ligi FBiH.

Nigerijac je trebao biti veliko pojačanje tešanjske ekipe, nakon što je prošle sezone nastupao za Radnik iz Hadžića, ali se našao u problemu, te bi to moglo rezultovati i hapšenjem 20-godišnjeg fudbalera.

Safiyanu je po dolasku u klub odigrao cijele utakmice u prva dva kola, da bi se u 14. minuti susreta protiv gradačačke Zvijezde teško povrijedio, te je tada nastao problem s upravom kluba.

Naime, kako on tvrdi, dobio je samo tri plaće od jula ove godine, kada je i potpisao ugovor s TOŠK-om.

“Došao sam u klub početkom jula i do sada sam dobio samo tri plaće. Ostatak novca mi ne žele dati jer govore da sam došao povrijeđen u klub. Ako sam bio povrijeđen, kako sam prošao ljekarski pregled i odigrao sve utakmice do povrede u trećem kolu?”. kazao je Safiyanu.

Posljedica toga što ne dobija plaću je da mu je i boravišna dozvola uskraćena.

“Policija je poručila da ću biti uhapšen jer nemam boravišnu dozvolu, a nemam novca da se vratim kući u Nigeriju”, rekao je Safiyanu, pa nastavio:

“Poštujem grad, klub i navijače, ali neki ljudi iz kluba se sramotno ponašaju. Došao sam do toga da moram posuđivati novac od saigrača kako bih mogao jesti. Igrači kada se nađu u situaciji poput moje traže pomoć svoje porodice, ali moja porodica je daleko”, rekao je Safiyanu.

Dvadesetogodišnjeg Nigerijca od sutra policija može lišiti slobode zbog nelegalnog boravka u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79