Nevrijeme pogodilo veći dio BiH: Opći kolaps u saobraćaju

Temperature oko 25 stepeni i sunčano vrijeme nije se dugo zadržalo u Sarajevu i okolici. Nakon vedrog prijepodneva uslijedio je novi pljusak praćen grmljavinom i jakim vjetrom, a ponegdje je zabilježen i grad.

Nevrijeme je i danas prouzrokovalo gužve u saobraćaju.

I u Zenici je kiša, otežala odvijanje saobraćaja i kretanje pješaka.

Na zeničkom bulevaru zbog slijevanja kiše niz ulicu Talića brdo veoma brzo se nakupila velika količina vode, zbog čega je odvijanje saobraćaja bilo otežano, a pješaci su tražili što lakši način da s Jalijskog mosta pronađu put ka centru grada prenosi Hayat.

Iako su kolektori otpadnih voda nedavno postavljeni na nekoliko lokacija u Zenici, odvodni kanali nisu mogli primiti svu vodu koja je i iz šahtova izbrijala na površinu ceste.

Problemi plavljenja ulica su zabilježeni i u drugim mjestima na području Grada Zenice, ali za sada nema informacija o materijalnim štetama.

Kako nam javljaju čitatelji, velike kolone automobila su i kod Vranduka. Velike gužve su iz oba pravca.

Federalni hidometeorološki zavod je izdao vanredno upozorenje koje se odnosi na očekivanu količinu padavina (8 i više litara po metru kvadratnom) u toku jednog sata prenosi Hayat.

Svrha grupe nije ometanje rada policije, već je grupa informativnog karaktera i pomaže vozačima da prije svega izbjegnu neprijatne situacije i gužve, navode iz Crne hronike.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79