Nezadovoljni građani: Nemamo vodu čitav dan, ne poštuje se vrijeme redukcije

Na adresu portala Radiosarajevo.ba došle su mnogobrojne pritužbe građana na nestašicu vode.

Prvobitno su se stanovnici sarajevskih naselja Panjine Kule i Grdonja požalili kako su bez vode jutros od 8 sati, te da još uvijek nije došlo do normalizacije vodovodne mreže.

“Pitamo se da li je moguće da su radovi koji iziskuju ostavljanje naroda bez vode duži vremenski period, ostavljeni za eto i zvanično prvi dan ljeta.

“Mi stanovnici nikakvog drugog obavještenja nismo imali osim ovoga na njihovoj web stranici, a ovo su naselja koji većinom čine penzioneri te koji nemaju ni pristup internetu”, poručili su stanovnici ovog naselja.

Radiosarajevo.ba je nakon ovih žalbi građana kontaktirao KJKP ViK prilikom čega su nam poručili kako će do stabilizacije vodovodne mreže doći najdalje do 22 sata.

Pored ovog slučaja, kontaktirao nas je i građanin koji živi u naselju Nova Breka, tačnije u ulici Himze Polovine.

Kako ističe, građani ovog naselja čak nisu ni bili obaviješteni o tome kako bi moglo doći do nestanka vode kako to inače iz ViK-a bude objavljeno.

Kažu kako je njihova ulica izostavljena sa spiska te da su ih teško uspjeli kontaktirati kako bi mogli prijaviti ovaj problem.

“Jako smo nezadovoljni. Naročito u ovim ljetnim vremenima mi čekamo do kasnih večernjih sati za normalizaciju vodovoda.

Nakon nekoliko pokušaja, konačno smo dobili ViK te su nam poručili kako će prvobitno voda doći do 20, potom do 22, pa čak i do 23 sati.

Smatram ukoliko već vrše popravke, da trebaju navesti sva naselja kao i to da trebaju poštovati navedeno vrijeme okončanje radova”, poručio je građanin iz naselja Nova Breka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79