Nezadovoljni građani protestirali ispred migrantskog kampa „Miral“, traže da se zatvori

Neformalna grupa građana Velike Kladuše putem društvenih mreža jučer je najavila, a danas organizirala mirni protest ispred migrantskog kampa „Miral“ u Polju, piše portal Radio Velika Kladuša.

Na ovaj način željeli su da iskažu svoje nezadovoljstvo rješavanjem migrantske krize, ali i da poruče odgovornima da je došlo vrijeme da se ovaj kamp zatvori.

Do ovog okupljanja došlo je nakon jučerašnjeg sastanka u Sarajevu između ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića i predstavnika IOM-a sa premijerom USK- a Mustafom Ružnićem i gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem na kojem je zaključeno da se kamp “Miral” neće zatvoriti u predviđenom roku i željenom dinamikom i na taj način opet neće biti sprovedena niti odluka Općinskog vijeća Velike Kladuše niti zaključak Operativne grupe za koordiniranje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom na području Unsko-sanskog kantona o zatvaranjau kampa „Miral“.

Na ove proteste je izašao manji broj građana u odnosu na ranije, javlja ovaj portal.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79