Nezadovoljni novim epidemiološkim mjerama: Studenti u Tuzli najavili proteste

Studentski parlament Univerziteta u Tuzli obratio se u ime svih studenata, a zbog novonastale situacije u vezi sa mjerama uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

Vidno nezadovoljni donesenim odlukama, studenti Univerziteta u Tuzli zbog novodonesenih mjera najavili su proteste jer, kako su i sami istakli, na univerzitetu se definitivno poštuju sve higijensko-epidemiološke mjere.

Njihovo obraćanje prenosimo vam u cijelosti:

“Poštovane kolegice i kolege studenti,
Izborom nove vlasti u TK i postavljenjem jednog od profesora Univerziteta u Tuzli za ministra obrazovanja i nauke TK stekli smo dojam da će isti postupati u svom radu u interesu studenata.

Međutim, osim što se vrše izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju o kojima studenti nisu upoznati (niti je student imenovan kao član komisije koja je formirana), danas nas je posebno iznenadila i razočarala izjava ministra Barakovića da kafići i restorani nastavljaju raditi, a da UNTZ ide u “lockdown”.

Poštovana gospodo, budite svjesni činjenice da ako iko poštuje pravila fizičke distance i ostale preporučene epidemiološke mjere – to je UNIVERZITET U TUZLI.

S tim u vezi održat će se danas hitna sjednica Predsjedništva SPUT-a sa jednom tačkom Dnevnog reda: PROTESTI!!!

Dosta nam je više ponižavanja i afera, da gledamo kako nam državu uništavaju svi redom od političara, dosta nam je “plave vakcinacije u stranim zemljama,” dosta nam je mrkih lica na studentskim službama, dosta nam je profesora koji jedva čekaju da ne rade, da se iživljavaju na studentima, da danas objave sutra je ispit, dosta nam je da urušavate sistem obrazovanja, da se igrate studentima kao “pijunima” dosta nam je NEMOĆI koju nam servirate iz dana u dan – a to ćemo Vam i prezentovati.

Rijetki su profesori koji su stekli poštovanje od studenata, ali i oni šute kad su ovakve stvari u pitanju. Iz zemlje odlazimo jer SVI VI nam boravak u njoj otežavate, ubijate nam nade i prije nego se jave, nepotizmom, korupcijom i surovim odlukama u interesu partija/stranka/pokreta uništavate nevinu mladost države Bosne i Hercegovine.

DRAGE NEDIPLOMATE I KVAZIPOLITIČARI, BUDNI SMO DUGO I ČEKAMO POVOLJAN TRENUTAK- ALI SA SVIMA VAMA NEMA POVOLJNOG TRENUTKA, ZATO PRIMORALI STE NAS DA SE BORIMO PROTIV VAS I POGUBNIH ODLUKA ZA SVE BUDUĆE GENERACIJE NAŠE DOMOVINE. BORBA TEK POČINJE I TRAJAT ĆE, ZA UKLJUČIVANJE U ISTU ĆE BITI POZVANI I SVI OSTALI JAVNI UNIVERZITETI U BOSNI I HERCEGOVINI.”

Poštovane kolegice i kolege studenti,

Izborom nove vlasti u TK i postavljenjem jednog od profesora Univerziteta u Tuzli…

Gepostet von Studentski parlament Univerziteta u Tuzli am Freitag, 26. März 2021 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79