Nezamisliv strah vlada SNSD-om od kada se Konaković vratio iz SAD

Aljoša Čampara, delegat u Domu naroda FBiH iz NiP-a komentarisao je izjave Milorada Dodika u kojima blokade SNSD-a povezuje sa posjetom ministra vanjskih poslova BiH Vašingtonu, a jasno je da je upravo zbog toga krenula rafalna paljba iz SNSD-a prema Konakoviću.

“Nezamisliva histerija i strah vladaju SNSD-om nakon što se ministar vanjskih poslova i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković vratio iz posjete Sjedinjenim Američkim Državama. Cijela bulumenta SNSD-ovaca, uključujući i predsjednika ove stranke oglasila se ovim povodom.

Treba ih razočarati, pa otvoreno reći da su i histerija i strah opravdani! Godinama bh. entitet RS za lobiranje izdvaja ogromne sume novca na štetu Bosne i Hercegovine, a na kraju završe na crnoj američkoj listi i shvate da je sve bilo uzalud”, naveo je Čampara.

On je naveo da je malo Bošnjaka koji su prije Konakovića imali tako zapažen niz sastanaka u sa visokorangiranim političarima i opinion-makerima.

“Do sada je ekskluzivitet lobiranja po SAD pripadao Dodiku, a danas su im Sjedinjene Američke Države tako daleko da o njoj mogu čitati samo iz saopćenja za javnost ministra vanjskih poslova BiH.

Prošla su vremena kada je SNSD imao partnere u vlasti koji su bespogovorno šutili na antidržavno lobiranje i sve to pratili iz fotelja u Sarajevu, a došlo je vrijeme da se čuje glas Bošnjaka za stolovima za kojima se donose važne odluke.
Više se neće lobirati na rušenju države Bosne i Hercegovine i više se neće iznositi neistine o Bosni i Hercegovini”, istakao je Čamapara

On je istakao da su SAD naš najvažniji vanjskopolitički partner.

“Treba se navikavati da će posjete biti česte, a ako treba i duže od ove koja je sada bila. I na kraju – što se tiče veza SNSD-a i njima bliskih saradnika iz svih sfera života sa Sjedinjenim Američkim Državama, ostalo je samo da čekaju američku crnu listu. To je veza koja će sigurno ‘jačati’. Jedan po jedan srest ćete se svi…”, zaključio je Čampara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79