Nezapamćen slučaj u Busovači: Zaštitar u banci, ogrezao u kocki, penzionerki skinuo 1.500 KM s računa

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, u saradnji s kolegama iz Policijske stanice Busovača, rasvijetlili su zloupotrebu bankovne kartice. Tom prilikom oštećena je penzionerka iz Busovače.

Penzionerka je alarmirala policiju iz Busovače, nakon što je prilikom korištenja bankovne kartice uočila nedostatak na svom računu, koji je otvoren u jednoj od komercijalnih banaka.

Operativnim radom istražitelji su utvrdili da je A. N. (31), radnik zaštitarske agencije, koja pruža usluge osiguranja banci u kojoj oštećena ima otvoren račun, iskoristio trenutak nepažnje i od nesretne žene neovlašteno uzeo podatke s bankovne kartice, piše Avaz.

Potom je radnik osiguranja putem interneta izradio „lažne“ korisničke račune za učestvovanje u internet igrama na sreću te u više navrata izvršio uplate na račun jedne sportske kladionice. Na taj način pričinio je više od 1.500 KM materijalne štete.

Tokom kriminalističke obrade zaštitar je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Iz MUP-a SBK su upozorili korisnike bankovnih kartica da obrate pažnju na zaštitu ličnih podataka, kako bi spriječe eventualne zloupotrebe i nastanak materijalne štete.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79