Nezavisni odbor Skupštine KS-a dao negativnu ocjenu za rat Nusretu Selimoviću

Nezavisni odbor Skupštine KS-a je rad Nusreta Selimovića, komesara Uprave policije MUP-a KS-a za 2022, ocijenio nezadovoljavajućim i ovu odluku proslijedio je Admiru Katici, ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

“Prijedlog ocjene Nezavisnog odbora je stigao i Vlada KS-a će ga razmatrati, odnosno utvrditi tu ocjenu. Vlada će i odlučivati o ostavci policijskog komesara Nusreta Selimovića koju je podnio te ćemo imenovati v. d. komesara do okončanja konkursne procedure”, rekao je ministar Katica.

U međuvremenu je unaprijeđeno osam policijskih službenika u čin glavnog inspektora, dvojica od njih ispunjavaju uslove za v. d. komesara, a riječ je o Fatmiru Hajdareviću i Almedinu Bahtanoviću.

Kada Vlada Kantona Sarajevo razriješi dužnosti starog komesara i imenuje v. d. komesara, Nezavisni odbor tada pokreće procedure izbora novog komesara u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima. Na konkurs se mogu prijaviti i pripadnici drugih policijskih agencija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79