NEZDRAV I ZAGAĐEN VAZDUH u svim gradovima gdje se vrše mjerenja: Smanjite vanjske fizičke aktivnosti

Vazduh je u većini gradova i jutros zagađen i može izazvati pojačane simptome i intenzitet bolesti kod osoba sa bolestima srca i disajnih organa, poput astme, podaci su stranice “Zrak.ekoakcija”.

Plućnim i srčanim bolesnicima, trudnicama, djeci i starijim licima preporučuje se smanjenje bilo kakve fizičke aktivnosti i većih naprezanja tokom boravka napolju.

NEZDRAV VAZDUH JE U OVIM GRADOVIMA:

Sarajevo
Indeks kvaliteta zraka: 185

Tuzla
Indeks kvaliteta zraka: 157

Zenica
Indeks kvaliteta zraka: 174

Lukavac
Indeks kvaliteta zraka: 191

Ilijaš
Indeks kvaliteta zraka: 168

Goražde
Indeks kvaliteta zraka: 153

Nezdrav

Upozorenje: Moguća pojava pojačanih simptoma i intenziteta bolesti kod osoba s bolestima srca i disajnih organa, poput astme. Svi ostali bi mogli početi osjećati negativan utjecaj zagađenja na zdravlje.

Sljedeće grupe trebaju smanjiti bilo kakve vanjske fizičke aktivnosti: plućni i srčani bolesnici, trudnice, djeca i starije osobe. Produžena ili veća naprezanja tokom boravka vani. trebali bi izbjegavati i svi ostali.

Jajce
Indeks kvaliteta zraka: 124

Nezdrav za osjetljive grupe

Upozorenje: Oboljeli od bolesti organa za disanje i srca, zatim stari, trudnice i djeca trebali bi smanjiti produžena ili veća naprezanja tokom boravka vani.
Svi ostali trebali bi ograničiti produžena ili veća naprezanja tokom boravka vani.

Za Prijedor, Ugljevik i Bord nemamo podatke, prenosi Buka.

Ni za ostale gradove u BiH nemamo pouzdana mjerenje kvaliteta vazduha.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments