Nezir Pivić: Trojka ispunjava želje Dodiku i Čoviću!

Nezir Pivić: Trojka ispunjava želje Dodiku i Čoviću!


Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Nezir Pivić gostovao je u emisiji Radiotelevizija Bosne i Hercegovine BHT1 Uživo.

Komentirao je za popodne najavljeni sastanak koalicije na državnoj razini: “Vjerojatno će to biti nastavak ispunjavanja želja Dodiku i Čoviću”, rekao je Pivić.

“Ja mislim da on vrlo mudro igra. Trojka pokazuje nesposobnost, Dodik određuje pravila igra, on ispostavlja račune, oni pristaju na nešto manje. On je napravio krizu iz ništa i sada to pokušava kapitalizirati”, rekao je SDA-ov zastupnik.

Upitan o tome kako je Naša stranka i do sada blokirala pojedine SNSD-ove inicijative, Pivić odgovara kako očekuje da će to tako biti “još neko vrijeme” te dodaje da će na kraju i oni popustiti uz obrazloženje da se to čini kako se ne bi “nastavile blokade”.

Kazao je kako su sve odluke koje je Vijeće ministara do sada donosilo bile “na štetu Bosne i Hercegovine”. Opet se osvrnuo na Dodika i ponovio kako se stvara “jedan mračni prostor” kako ne bi bilo glasa koji bi upozorio na sve ono negativno što se događa u Republici Srpskoj.

Komentiro je i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bećirovića kazavši kako on “govori ono što bi se narodu moglo svidjeti”. Dodaje i kako Bećirović samo piše priopćenja o onom što je dobro, ali ne čini ništa da se to u praksi i provede.

Na upit je li moguće vratiti povjerenje građana u sudsku vlast, kaže kako je to sada praktično nemoguće jer nema novog zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću.

“Tamo je stajalo da će se donijeti u roku godinu dana novi zakon o VSTV-u, a mi niti 5 gdoina kasnije nemamo taj zakon, nego prijedlog izmjena po kojem bi zakon bio gori od postojećeg… Dodik je u svojim nastojanjima pokušavao napadati pravosuđe, sada je prešao i na Ustavni sud, tim napadima pravi pritisak na rad cijelog pravosuđa”, rekao je.

Komentirao je i izvješće Transparensi internešnala kazavši kako je to razlog za smjenu glavnog državnog tužitelja ako je to točno.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija